Botox

Botox - Muskelavslappnande rynkbehandling

Botulinumtoxin är en säker behandling som väl utförd av en erfaren behandlare ger ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Medlet används bland annat mot linjer mellan ögonbrynen, pannan och i ögonens utkanter.

Botulinumtoxin begränsar aktiviteten i de muskler som orsakar rynkor. När aktiviteten avtar minskar rynkorna. Detta sker genom att toxinet blockerar nervsignaler som gör att muskler kan dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Botox är ett varumärke men används i folkmun som en förkortning av botulinumtoxin typ A och är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandling.

Behandlingsindikationer:

  • Markerade linjer mellan ögonbrynen (s.k. argrynkan/bekymmersrynkan)
  • Rynkor runt ögonen (kråksparkar) 
  • Horisontella linjerna i pannan
  • Olika typer av asymmetrier i ansiktet

Medicinskt används botulinumtoxin även för att behandla t.ex. överdriven svettning, spänningshuvudvärk och överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling/bruxism).

Andra behandlingsområden med botulinumtoxin:

- Sura mungipor

- Haka ("apelsin haka")

- Bunny lines 

- Gummy smile

- Lip flip

- Linjer runt munnen ("rökrynkor")

- Ögonbrynslyft

- Halsen (platysma)

- Undre ögonlocket

- Huden (Microtox) 

I regel utförs behandlingen på redan befintliga rynkor och linjer. Men ibland kan förebyggande behandling vara lämplig om man har utpräglade anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur.

Förväntat resultat:

Nästan alla kunder får en påtaglig minskning av rynkorna. Pannan blir slät, den arga rynkar försvinner och skrattrynkorna slätas ut. Man ser helt enkelt yngre och piggare ut.

Resultatet av en botox behandling kommer gradvis och börjar först synas efter ca 3-6 dagar och får full effekt efter ca 14 dagar. Skulle något behöva korrigeras kan detta göras först efter 14 dagar. Korrigering och påfyllning ingår i priset inom 3 veckor från behandlingsdatumet. 

Effekten av behandlingen varar i ca 3-6 månader och bör inte upprepas oftare än var tredje månad. De allra flesta av våra kunder kommer för en ny behandling med 4 månaders intervall. 

Före en Botox behandling: 

Botox skall inte användas om du planerar på att bli gravid, är gravid eller ammar. Det finns i dagsläget inga bevis för att botulinumtoxin utgör en risk i samband med graviditet men det finns heller inga bevis för motsatsen. Därför avråds den som är gravid från att använda botox som en försiktighetsåtgärd.

Behandlingen bör inte användas på personer som lider av vissa muskel- nervsjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna.

Efter en Botox behandling:

Den vanligaste biverkningen är att blåmärken eller svullnad uppkommer vid injektionsplatsen. Därför avråds du från att ta läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra antikoagulanter dagarna före ingreppet, detta gäller även alkohol. Vissa upplever mild huvudvärk 1-2 dagar efter behandlingen. De flesta biverkningar försvinner oftast inom en vecka. 

I vissa fall kan toxinet sprida sig och påverka andra muskler än de som avsågs med behandlingen. Detta kan leda till hängiga ögonlock/ögonbryn eller asymmetrier. Orsaken till detta kan vara att Botox inte injicerats korrekt eller pga att man som kund inte skött eftervården enligt rekommendation. Dessa typer av biverkningar kan i de allra flesta fall korrigeras eller behandlas, men i vissa fall kan de kvarstå en längre tid.

Allergi mot botulinumtoxin är ytterst ovanligt.

 

Pris: 

1 område 2900 kr

2 områden 3900 kr

3 områden 4900 kr

Mindre områden: fr. 1900 kr