fbpx
_08A9470

SkinPen

SkinPen är den första microneedlingpennan i världen som är medicinskt klassad (FDA och CE märkt) och som har kliniska bevis för att säkert och effektivt behandla acne ärr, operations ärr, pigmentering samt fina linjer.  

Pris från: 2300 kr

Vid kur på minst tre behandlingar ges 15% rabatt på ord.pris.

Resultat

Behandlingen kan beskrivas som “kollageninduktionsterapi”. Genom att skapa små skador i huden med hjälp av små nålar stimuleras huden till kollagen nybildning. 

Du kan förvänta dig en jämnare hud med mindre pigmenteringar och mindre ojämnheter så som ärr och rodnader. På sikt blir även huden stramare och fina linjer mindre framträdande. 

_08A9447

Frågor och svar

Behandlingen startar med en grundlig rengöring av huden. Där efter appliceras en lätt gel på huden för att ge ett bra glid under behandlingen och undvika friktion. Vanligtvis delas ansiktet in i olika segment där man behandlar klart ett område innan man går vidare till nästa. Djupet på ålarna och antal passager anpassas efter behandlings indikationen, hur tjock just din hud är samt var i ansiktet man jobbar. Efter avslutad behandling ingår två små hembehandlingsprodukter att använda de närmsta 24 timmarna. 

 

 

SkinPen (microneedling) är en behandlingsform som ger tydliga förbättringar i så väl hudton, hudstruktur och spänst.

Har du ojämnheter i huden i form av pigmenteringar, akne ärr, bristningar, stora porer eller fina linjer så är detta en behandling som kommer ge resultat. 

Man bör dock vara medveten om nytt kollagen tar tid för kroppen att bilda. En viss skillnad kan ibland ses efter bara en behandling men för ett önskvärt resultat krävs flera behandlingar och det slutliga resultatet ses ofta ett par veckor efter avslutad kur.  

Ärligt… Ja detta är en behandling som känns en hel del. Som alltid så är smärta högst individuellt därför är det svårt att beskriva hur pass ont det gör. De absolut flesta tycker ändå att smärtan är helt överkomlig men skulle man tycka att det är alldeles för obehagligt så finns möjligheten till bedövnings crème. 

Efter en SkinPen behandling är huden oftast röd på grund av den inflammatoriska processen. Rodnaden kan hålla i sig i upp till 24 timmar och huden kan i vissa fall upplevas torr, känslig och lätt svullen ett par dagar efter behandlingen. I vissa fall kan även en lättre fjällning förekomma ett par dagar efter behandlingen.

Det är viktigt att följa eftervårdsrekommendationerna som du får av din behandlare i anslutning till behandlingstillfället.

Du får inte vara gravid eller ammande, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

Äter du medicin mot acne så bör det gå minst 6 månader efter avslutad kur innan du kan utföra behandlingen. Har du en aktiv rosacea eller en utspridd perioral dermatit bör du också undvika denna typ av behandling. Om du känner dig osäker så boka en kostnadsfri konsultation så kan vi tillsammans kika på om detta är rätt behandling för dig.

Man ska undvika träning, sol, bad och smink det första dygnet efter behandlingen.

Man skall också endast använda de medföljande produkterna de första 24 timmarna och där efter vara extra noga med solskydd de närmsta dagarna efter behandlingen.  

Förbättring kan ses redan efter en behandling men om ett mer långvarigt och kraftfullare resultat önskas bör behandlingen upprepas. Rekommenderat är en kur på 3-6 behandlingar (ev. fler vid mer omfattande problem) med ca. 4 veckors intervall. Vad som är avgörande för hur många behandlingar just du behöver beror på individuella förutsättningar och önskat resultat.

Vid kur ges 15% rabatt på ordinarie pris.