IMG-5432

Kemisk Peel​

Är din hud trött och livlös, åldrad och ojämnt pigmenterad eller har du mildare acne problem? Är du ute efter en kraftfull behandling som ger tydliga resultat?

Då kan Prodigy Peel System från iS Clinical vara ett bra alternativ för dig.  

Pris från: 1900kr

Resultat

Prodigy peel är en tuffare peel innehållande resorsinol, salicylsyra och mjölksyra. Peelingen har även ett lågt pH värde (1,7) och de allra flesta upplever därför en kraftfull exfoliering/fjällning efter behandlingen.

Resultatet är där med tydligt – jämnare hudton, mindre fina linjer, mindre porer och mindre tilltäpptheter och acne problematik. 

IMG_4229 (1)

Frågor och svar

PRODIGY PEEL SYSTEM består av två kemiska peels, P2 eller P3 pro. Man har kombinerat resorcinol, mjölksyra och salicylsyra med en kraftfull ”booster” för att åstadkomma en ytlig till medeldjuppeeling.

Behandlingen börjar med en ordentlig rengöring av huden. Där efter avfettas huden med en tillhörande preep. Preppen förbreder huden samt underlättar penetrationen av själva peelen. Sedan apliceras peelen med hjälp av kompresser i 1-3 lager. Till skillnad från många andra peels så är Prodigy peels självneutraliserande vilket minimerar risken för frosting (koagulering av vävnaden) och oönskade resultat. 

Behandlingen avslutas alltid med en tillhörande booster som dels effektiviserar effekten av peelen men också hjälper huden att återhämta sig. Allra sist appliceras en vårdande creme och spf. 

Vi har alla olika hudtyp och olika förutsättningar, beroende på status av huden och graden av problematik så kan resultatet också variera. Dock är Prodigy peel en kraftfull behandling så har du en grå livlös hud, pigmenteringar, fina linjer, stora porer eller tilltäpptheter med mildare acne så ses vanligtvis resultat på bara en behandling. Huden kommer upplevas jämnare, slätare och mer balanserad. 

På grund av det låga pH värdet i kombination med mycket potenta ingredienser så är detta en behandling som känns. Vid applicering av peeling vätskan så upplever de flesta en brännande/hettande känsla i huden, känslan kan hålla i sig i ett par minuter och fejdar sedan ut.   

Efter Prodigy peel får man räkna med att huden flagnar. Huden kan vara röd, stram, torr och upplevas känslig och lätt svullen dagarna efter behandlingen, fjällningen kan också pågå i upp till 14 dagar.  För dig som någon gång har bränt dig ordentligt i solen så kan känslan liknas med det. 

Det är därför extra viktigt att följa eftervårds rekommendationerna som du får av din hudterapeut efter behandlingen för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. 

Du får inte vara gravid eller ammande när du gör behandlingen, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

Äter du isotretinoin mot acne så bör det gå minst 6 månader efter avslutad kur innan du kan utföra behandlingen. Har du en aktiv rocacea eller en utspridd perioral dermatit bör du också undvika denna typ av behandling. Du ska heller inte ha gjort några andra avancerade hudvårdsbehandlingar månaden innan. 

Efter en kemisk peeling är det viktigt att undvika solen helt i minst fyra veckor. Du bör använda en hög solskyddsfaktor de första månaderna efter behandlingen samt under de första 48 timmarna undvika träning, bad och smink. 

Har du en tåligare och ljusare hud så kan du med fördel välja P3 pro som är den kraftfullare varianten. Är du däremot lite känsligare alternativt mörkare i huden bör du välja den något mildare varianten P2. Är du osäker på vilken peel du skall välja eller om denna behandling passar dig så boka en kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig.

Många gånger kan det räcka med en till två behandlingar med P3 pro för att uppnå önskat resultat. Behöver du däremot gå på den något mildare varianten P2 så kan det behövas upp till 4 behandlingar för att uppnå samma resultat som med P3. 

P3 pro skall utföras med 6-8 veckors intervall.

P2 skall utföras med 4-6 veckors intervall. 

Vid kur ges 15% rabatt på ordinarie pris.