fbpx
50556ab8-c0dd-4855-91ea-232125dd2d3d

Dermaplaning

Dermaplaning är en perfekt behandling om du vill göra dig lite extra fin inför något särskilt tillfälle. Behandlingen underlättar applicering av make-up och ökar penetrationen av annan hudvård.  

Pris: 1295kr 

Resultat

Behandlingen ger en återfuktad hud med ny lyster, dessutom blir huden sammetslen då vi även avlägsnar ansiktsfjun. 

IMG-1492

Frågor & svar

Behandlingen startar med en grundlig rengöring av huden. Därefter jobbar vi försiktigt med ett sterilt skalpellblad för att skapa en kontrollerad mekanisk exfoliering av huden, denna procedur avlägsnar döda hudceller men också vellus håret i ansiktet (fjun). 

Därefter appliceras ett passande serum samt en återfuktande mask. I behandlingen ingår även en avslappnande dekolletage och nackmassage. 

Du kan förvänta dig en mjuk, silkeslen och mer återfuktad hud med ny lyster. Ytliga pigmenteringar kan blekas något och fina torrhetslinjer blir minder framträdande.  

Behandlingen bidrar även till att efterföljande make-up fäster bättre och du får en bättre finish. 

Ingenting i denna behandling gör ont, det är snarare en skön och avslappnande behandling.  

Du kommer lämna kliniken med ny lyster i huden.

Om du har en känsligare hud så kan viss rodnad uppstå direkt efter behandlingen, detta är dock övergående och brukar ha lagt sig inom 1-2 timmar. 

Nej behandlingen leder inte till ökad ansiktsbehåring. Vellus håret i ansiktet (fjun) har en annan uppbyggnad (saknar medulla) till skillnad från terminalhåret som vi har på andra delar av kroppen. Vellus håret förblir mjukt och pigmentlöst och kan inte öka i mängd.  

Utväxten är också mjuk och du kommer inte uppleva stubb som på tex. benen eller under armarna. 

Har du en aktiv blossande rosacea, aktiv akne eller en utspridd perioral dermatit bör du undvika denna typ av behandling. Det är ok om det endast är enstaka finnar då kan vi jobba runt inflammationerna.

Om du känner dig osäker så boka en kostnadsfri konsultation så kan vi tillsammans kika på om detta är rätt behandling för dig. 

Efter behandlingen ska du vara lite försiktig med solen i ett par dagar, vi rekommenderar alltid en hög spf.  

Gör du inga andra mer avancerade hudvårdsbehandlingar så kan du med fördel göra denna behandling var 4-6 vecka för att underhålla huden samt för att få ett bättre resultat av dina hemmavårdsprodukter.