fbpx
_08A2553

Filler

Fillers används bland annat för att forma, konturera, framhäva och föryngra. Vi på NO:MA använder oss enbart av icke animaliska och icke permanenta fillers baserade på hyaluronsyra, en kroppsegen sockermolekyl som finns naturligt i kroppen. Produktionen av hyaluronsyra minskar med åren och det är då vi tappar fukt, volym och spänst i huden.

Pris från: 3500kr

Resultat

Har du att du tappat volym i ansiktet med åldern? Önskar du en tydligare/skarpare käklinje? Ser du trött och ihålig ut under ögonen? Eller har dina läppar tappat fukt och ungdomlig volym?

Möjligheterna med fillers är många och resultatet kan ses omedelbart. Vi på NO:MA är alltid noga med att utgå från dina anatomiska förutsättningar för att på så sätt skapa ett naturligt och vackert resultat.

Hos oss kan du förvänta dig hög kvalitet och noggrannhet i din behandling. Vi har en gedigen erfarenhet inom estetiska injektioner och vi är certifierade genom Estetiska Injektionsrådet.  

_08A2605

Frågor och svar

Som förstagångs kund hos oss på NO:MA ser vi att du innan din fillerbehandling bokar en konsultation. Under konsultationen går vi tillsammans igenom dina problem och önskemål. Därefter beslutar vi vilken behandling som lämpar sig bäst och du få all info kring fördelar, eventuella risker och pris. Som första gångs kund krävs också en konsultation med 48 timmars betänketid innan behandlingen kan utföras. 

Vid behandlingstillfället rengörs huden grundligt och sedan injiceras filler på de utvalda ställena i ansiktet via en tun nål. Beroende på område och önskat resultat kan antalet stick och djup i huden variera. 

Resultat kan ses omedelbart men det slutliga resultatet ses ca. 4-6 veckor efter behandlingstillfället, då eventuell svullnad helt lagt sig och fillern integrerats i vävnaden. 

Det är dock viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag, hudens elasticitet, ålder levnadsstil och kost.

Vi på NO:MA jobbar alltid efter ett diskret och naturligt resultat, oavsett behandlingsområde. 

Fillerbehandlingar har ett mycket brett användningsområde och de vanligaste områdena är:

  • Läppförstoring 
  • Kinder 
  • Käkben 
  • Näsa 
  • Haka
  • Tear trough (hålighet/ mörka ringar under ögonen) 
  • Sura mungipor
  • Nasolabialvecken (linjer/veck från näsan ner till mungiporna)
  • Korrektioner av ojämnheter och ärr

 

Med fillers kan man konturera, framhäva redan vackra drag, behandla rynkor och ärr samt återskapa volymförlust.

Genom att behandla flera områden i ansiktet som förlorat volym kan man även åstadkomma ett mindre lyft, ett så kallat soft lift. 

Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen men detta är snabbt övergående. 

Majoriteten av de fillers vi arbetar med innehåller bedövningsmedlet lidocain vilket minskar eventuellt obehag i samband med själva sticket. Vid behandling av läppar adderar vi även bedövningssalva för ytterligare bekvämlighet. 

Viss rodnad och svullnad kan uppstå i det behandlade området, man bör också vara medveten om att blåmärken kan uppstå. Dock är det ingen längre konavicens efter en fillerbehandling och vanligtvis brukar man kunna gå tillbaks till jobbet efteråt. 

Du får inte vara gravid eller ammande, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

För att minimera risken för eventuella blåmärken rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin ca 1 vecka innan behandling. Intag av större mängder alkohol 1 vecka innan behandling bör också undvikas. 

Samma dag som du utfört behandlingen ska du undvika att ta på det behandlade området. Du skall heller inte  träna hårt, sola, bada eller basta på 24 timmar. 

Hur ofta du bör upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet beror på vilket område som behandlats samt vilken produkt som injicerats. 

Hållbarheten kan också variera mellan individer beroende på ålder, livsstil samt hur kroppen bryter ned preparatet. 

Generellt brukar hållbarheten ligga mellan 4-9 månader för tex. läppar medans kraftigare mer volym skapande produkter har en hållbarhet på 9-18 månader.