fbpx
HArmonyCa bedömning

HArmonyCa - filler

HArmonyCa är en dubbelverkande hybrid filler där man kombinerat hyaluronsyra (HA) med kalciumhydroxiapatit (CaHA) för dubbel effekt.

Med åldern kan du upptäcka minskad fyllighet och strukturellt stöd i ansiktet. Huden blir svagare och tunnare och många upplever att dom blivit slappa och hängiga i ansiktet.

HArmonyCa ger omedelbar utfyllnad och ett lätt lyft samt en långvarig kollagenstimulans.

Pris: 10.900kr

HArmonyCa - Resultat

Hyaluronsyran i HArmonyCa ger en omedelbar lyftande effekt och kalciumhydroxyapatiten ger ett gradvist långtidsverkande lyft genom att stödja kroppens egna kollagenproduktion.

Huden blir fastare och mer spänstig. 

HArmonyCa injektion
Leg. tandläkare Bahare Norian/AMI Faculty Trainer Allergan

Leg. tandläkare Bahare Norian/AMI Faculty Trainer Allergan

Bahare Norian är en av Sveriges främsta utbildare inom estetiska injektionsbehandlingar. Hon har genom åren arbetat för flertalet akademier och är idag en del av AMI Faculty (utbildningsväsendet) på Allergan an Abbive company där hon håller kurser på olika nivåer och inom olika områden. Bahare var en av de första behandlarna i Sverige och Skandinavien som fick möjligheten att testa och börja arbeta med HArmonyCA, innan den lanserades till den större massan.

Bahare har också deltagit på flertalet vidareutbildningar internationellt rörande HArmonyCA och är en av de behandlare som utfört flest behandlingar och behärskar HArmonyCA bäst i Sverige idag. Via Allergan Faculty utbildar hon även andra injektionsbehandlare i produkten och i den specifika injektionstekniken.

På NO:MA Sthlm, på vackra Kungsholmen, har HArmonyCA snabbt blivit en av våra populäraste behandlingar och Bahare utför flera HArmonyCA behandlingar i veckan.

”HArmonyCa går helt i linje med mitt sätt att behandla, jag föredrar att bevara och återställa mer än att förändra”

- Bahare Norian, NOMA Sthlm (Norr Mälarstrand 24, 112 20 Stockholm)

Frågor och svar

HArmonyCa är en filler som injiceras subdermalt. Fillern läggs i den yttre delen av ansiktet (kindben, under kindben och käklinje). Fillern är en hybrid filler och består av två huvudkomponenter, dels hyaloronsyra (HA), dels kalciumhydroxyapatit (CaHA).  HA-komponenten ger en omedelbar lyfteffekt och CaHA-komponenten ger en långsiktig produktion av kollagen och elastin genom att aktivera fibroblaster.  HArmonyCa innehåller också lidokain, ett bedövningsmedel som minskar obehag under behandlingen.

HArmonyCa passar personer  med slapphet i huden, förlorad spänst och mild till moderat volymförlust i ansiktet. HArmonyCa behandlar endast den yttre delen av ansiktet, dvs. man kan inte använda HArmonyCa för t.ex. läppar. Placeringen av fillern görs i området över kindbenen, under kindbenen (framför örat) och även i bakre delen av käklinjen.

De viktigaste skillnaderna mellan HArmonyCa och andra fillers är följande:

  • HArmonyCa har en mer långvarig effekt på hudens kvalitet. Behandlingen förbättrar hudens struktur bortom livslängden för hyaloronsyran som finns i en vanlig filler.
  • Den volymgivande effekten är mildare än vanliga filler. Vill man t.ex. förstärka sin haka eller kinder i sin helhet så är en vanlig HA-filler ett bättre alternativ.

HArmonyCa är en hybrid-filler, dvs. den består av två  delar, dels hyaluronsyra (HA), dels kalciumhydroxyapatit (CaHA). Hyaloronsyran ger en omedelbar lyfteffekt med en livslängd på 1-2 år. CaHA ger en gradvis framträdande, långvarig kollagenstimulans, vilket förbättrar strukturen och fylligheten i huden bortom livslängden för normala hyaloronsyra-baserade fillers. Resultatet är ett lyft och fastare hud med färre rynkor och linjer 

Fördelar med HArmonyCa:

  • Ökar hudens volym och fasthet: Genom att stimulera produktionen av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Resultatet är en mer ungdomlig och fastare hud.

  • Långvariga resultat: HArmonyCa ger långvariga resultat eftersom den ökar produktionen av kollagen, elastin och ersätter förlorad hyaluronsyra.

  • Minskar synliga tecken på åldrande: HArmonyCa motverkar synliga tecken på åldrande, inklusive fina linjer, rynkor och volymförlust.

  • Kort återhämtning: En behandling med HArmonyCa är minimalt invasiv och kräver vanligtvis ingen återhämtningstid.

Med HArmonyCa kan du backa tiden och återfå förlorad volym och fasthet i ansiktet, på ett säkert och effektivt sätt.

Behandlingen föregås alltid av en konsultation med minst 48 timmars betänketid.

På behandlingsdagen tar vi först en del foton på ditt ansikte. Därefter rengörs området som ska behandlas noggrant och injektionspunkterna markeras upp. HArmonyCa-fillern injiceras sedan med hjälp av en cannula, vilket innebär färre nålstick och är en säkrare metod jämfört med traditionella vassa nålar. Placeringen av fillern görs främst i området över kindbenen, under kindbenen (framför örat) och även i bakre delen av käklinjen.

Behandlingen tar cirka 45-60 min beroende på hur van du är vid filler-behandling och om du har fått behandling av oss tidigare. 

HArmonyCa placeras ytligt under huden, så bedövning krävs inte (men kan såklart appliceras) och behandlingen är säker och inte särskilt smärtsam. Normalt gör man 1-3 injektionspunkter per sida. Direkt efter behandlingen kommer huden att rengöras igen. En behandling består vanligtvis av 2 sprutor HArmonyCa (2×1,2 ml). Om det behövs kan behandlingen upprepas inom 6-12 månader.

Ett omedelbart mindre lyft och över tid en gravdis ökning av kollagen som ger mer spänst och uppstramning av huden som i sin tur ger mer lyft. Hyaluronsyran ger även en direkt utfyllnad. Nasolabialveck och suramungipor förbättras och käklinjen blir mer definerad. Är du insjunken i området mellan kindben och käklinje så fylls även denna ihålighet ut och ger en finare övergångar mellan ansiktets olika delar och man får mjukare uttryck.

Fillern innehåller bedövning och gör inte speciellt ont. Om man önskar kan man givetvis få bedövningsalva inför själva sticken. Observera att då i sådana fall måste infinna dig på kliniken 30 min innan din bokade tid. 

Efter behandlingen kan en viss rodnad uppstå och området kan kännas lite ömt. Rodnaden försvinner vanligtvis inom ett dygn men kan kvarstå i några dagar. Ömheten avtar successivt under ett par dagar. Risk för blåmärken finns alltid och får man blåmärken kan de kvarstå i upp till 2 veckor. 

Före behandling:

Du får inte vara gravid eller ammande.

Vänta minst 4 veckor mellan ultraljudsbaserade behandlingar, laser/IPL- eller peelingbehandlingar efter behandling med HArmonyCA.  Du ska undvika blodförtunnande mediciner och preparat som t.ex. acetylsalicylsyra, antikoagulantia, trombolytika, antiinflammatoriska medel och ACE-hämmare, då dessa kan orsaka blödningar och blåmärken.

Om du är osäker på dina mediciner, hör av dig till oss så hjälper vi dig. 

Efter behandling:

Precis som med alla penetrerande ingrepp medför injektion med HArmonyCa en infektionsrisk. För att minska risken bör du följa eftervårdsinstruktionerna din behandlare ger dig.

För att minska rodnad, svullnad och irritation bör du undvika ansträngande aktivitet och exponering av solljus, solarium eller extrema väderförhållanden under minst 24 timmar efter behandling. Applicera en ispåse eller kalla kompresser stundvis på det behandlade området i 24 timmar efter behandlingen för att minska rodnad, svullnad och irritation.

Då effekten av kalciumhydroxyapatit sker gradvis tar det ca 3-6 månader innan det slutgiltiga resultatet syns. Vid ett återbesök efter antingen 6 månader ser vi tillsammans över resultatet och bestämmer om behandlingen behöver upprepas. Om resultatet är optimalt kan man med fördel upprepa behandlingen ca 1 gång per år för att bibehålla resultatet. I många fall behöver man inte upprepa behandlingen förrän efter ca 2 år.

Välkommen till oss på Kungsholmen i Stockholm

För att boka behandling så kan du använda bokningsknappen nedan eller ringa till oss.

tel: 08-343412