fbpx
DSC09430 (1)

Laser - Hudföryngring/ Ärr

Med denna lasermetod kan man åstadkomma en avsevärd förbättring av hudton, hudstruktur och elasticiteten i huden. Det är även en behandling som reducerar akne ärr och bristningar samt ger en förminskning av porstorleken. En något tuffare behandling men som garanterat ger synliga och långsiktiga resultat.

Pris från: 2000 kr

Frågor & svar

Huden rengörs noga från eventuell make-up. Därefter får du ett par små glasögon som skyddar ögonen mot laserljuset. Under behandlingen förs ett munstycke över huden och pulser med ljusenergi skapar en värmeskada från det översta hudlagret till ett önskat djup. Behandlingen avslutas med en lugnande och läkande kräm.

Resultaten av en ablativ fraktionerad laserbehandling är:

 • En jämnare, slätare och spänstigare hud
 • Mindre framträdande akne ärr/operations ärr/bristningar
 • Minskade porer
 • Minskade linjer och rynkor

Resultatet framträder gradvis efter behandlingstillfället/ tillfällena och det slutliga resultatet kan ses 4-6 månader efter avslutad behandling. Resultatet är också beroende av hur aggressiv behandling som utförts samt dina individuella förutsättningar. Detta diskuteras noga under en konsultation.   

Graden av smärta beror på hur tufft vi väljer att jobba på huden. Vid aggressivare behandlingar appliceras bedövningskräm ca. 30 minuter innan behandlingen.

Efter behandlingen är huden öm, röd och svullen. Då detta är en ablativ fraktionerad laser så behandlas även hudytan vilket innebär att du kommer få ett rutliknande mönster kvar på huden ett par dagar efter din behandling. Vid aggressivare behandlingar uppstår skorpor på huden och rutmönstret kan sitta kvar i upp till 2-3 veckor. Huden blir även torr och viss fjällning förekommer under läkningsprocessen.

Energin från laserljuset omvandlas till värme och skapar en kontrollerade värmeskador i huden. Vid en ablativ fraktionerad laserbehandling träffar ljuset hudytan i små behandlingspunkter med en exakt precision och i ett jämnt fördelat mönster, runt behandlingspunkter är huden hel och opåverkad. Under läkningsprocessen drar huden ihop sig och kollagennybildningen stimuleras.

Undvik att träna, basta, bada eller använda make-up minst två dagar efter din behandling. Du ska också undvika solen den närmsta månaden efter din behandling. Det är mycket viktigt att följa eftervårdsrekommendationerna som du får av din behandlare i anslutning till behandlingstillfället.

Du får inte vara gravid eller ammande, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

Äter du medicin mot acne så bör det gå minst 6 månader efter avslutad kur innan du kan utföra en laserbehandling. Det finns även andra läkemedel som påverkar huden och som du bör undvika alt. göra uppehåll med en tid innan behandling, exempel på dessa är olika typer av antibiotika, blodförtunnande läkemedel eller kortisonpreparat. Du ska också vara försiktig med A-vitamin (retinol) produkter dagarna innan behandling. Är du osäker så diskuterar vi detta noggrant under en konsultation.

En mörkare mer melaninrik hud löper större risk för hyper- respektive hypopigmenteringar och av denna anledning behandlar vi endast hydtyp 1-4 i Fitzpatrick skalan.

Hur många behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat beror på hur aggressiv behandling som utförs samt hur lång återhämtningstid som accepteras. I vissa fall kan det vara att föredra att ta det lite lugnare och i stället upprepa behandlingen 2-4 gånger. Detta diskuteras under en konsultation.

Hudföryngring:

 • Ansiktet – från 4000 kr
 • Ansikte & hals – från 6000 kr
 • Dekolletage – från 3000 kr
 • Mindre område – från 2000 kr

Akne ärr:

 • Kinder – från 3000 kr
 • Mindre område – från 2000 kr

Operations ärr:

 • Från 2000 kr

Bristningar:

 • Från 2000 kr

 

Vid kur på två eller fler behandlingar ges 15% rabatt.