fbpx
DSC09132 (1)

Laser - Huduppstramning

ClearLift (laser) är den perfekta behandlingen för att förebygga och behandla slapp hud med förlorad elasticitet. Du får även en förbättring på fina linjer och rynkor samt på eventuella ytliga akne ärr.

Pris från: 1600 kr

ClearLift för kollagenstimulering

ClearLift är en laserbehandling där vi värmer upp djupare lager av huden för att stimulera till läkning och föryngring. Eftersom vi inte skadar hudytan kan du gå tillbaka till jobbet eller fortsätta ditt normala liv direkt efter behandlingen. Behandlingen lämpar sig för ansikte, hals och dekolletage.

Frågor & svar

Huden rengörs från eventuell make-up. Därefter får du ett par små glasögon som skyddar ögonen mot laserljuset. Under behandlingen förs ett munstycke över huden och pulser med ljusenergi värmer upp huden på specifikt utvalda djup. Behandlingen avslutas med en lugnande och återfuktande mask samt anpassade hudvårdsprodukter och SPF.

De flesta kan se och känna en omedelbar uppstramning av huden direkt efter behandlingen, samt en ökad lyster. Läkningsprocessen fortlöper en längre tid efter behandlingen och det slutliga resultatet av kollagennybildning kan ses ett par månader efter en behandlings kur. För ett långsiktigt och mer ihållande resultat rekommenderas en kur på 3-6 behandlingar.

Behandlingen känns mycket lite. Du kan uppleva en värmeökning i huden och ibland stickande/snärtande känsla på vissa områden, detta är dock snabbt övergående.

Eftersom vi inte skadar hudytan kan du därför fortsätta ditt normala liv direkt efter behandlingen. Om du önskar kan du sminka dig och gå tillbaka till jobbet. Viss rodnad, lätt svullnad och en hettande känsla kan i vissa fall kännas i huden i ett par timmar efter behandlingen. Över lag är detta en behandling med minimal downtime.

Energin från laserpulserna skapar ett fraktionerat mönster av kontrollerade värmeskador i huden Under läkningsprocessen stimuleras nybildningen av kollagen vilket gör att huden på sikt ”tajtar” till sig, fina linjer, rynkor och ytliga akne ärr blir mindre framträdande och huden får ny lyster.  

Du bör inte ha vistats i solen veckan innan behandling, det går bra att vara brun men inte solbränd. Du bör också undvika läkemedel eller preparat som är blodförtunnande (tex. Treo, Ipren eller omega3) minst dagen innan behandling. Har du gjort injektionsbehandling (tex. filler, botox, trådar) så ska det gå minst två veckor till din ClearLift behandling.

Undvik att träna, basta eller bada samma dag som behandlingen. Du ska också undvika solen de närmsta två veckorna (eller under en kur) efter din behandling. För bästa resultat är det också viktigt att använda bra och återfuktande hudvårdsprodukter samt spf.  

ClearLift passar utmärkt för alla hudtyper och hudtoner.

För ett långsiktigt och mer ihållande resultat rekommenderas en kur på 3-5 behandlingar med 2-4 veckors intervall.

Du får inte vara gravid eller ammande, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

Äter du medicin mot acne så bör det gå minst 6 månader efter avslutad kur innan du kan utföra en ClearLift behandling. Det finns även andra läkemedel som påverkar huden och som du bör undvika alt. göra uppehåll med en tid innan behandling, exempel på dessa är olika typer av antibiotika, blodförtunnande läkemedel eller kortisonpreparat. Du ska också vara försiktig med A-vitamin (retinol) produkter dagarna innan behandling. Är du osäker så diskuterar vi detta noggrant under en konsultation.

ClearLift är en fraktionerad Q swishad Nd:Yag laser. Maskinen heter Harmony XL Pro och är producerad av Alma.

  • Nedre ansiktet – 2300 kr
  • Hals – 1600 kr
  • Nedre ansikte & hals – 3100 kr
  • Dekolletage – 2000 kr
  • Ansikte, hals & dekolletage – 4800 kr
  • Mindre område – 1500 kr

Vid kur på tre eller fler behandlingar ges 15% rabatt.