fbpx
_08A2870

Kemisk Peel​

Kemisk peeling är ett samlingsnamn på många olika behandlingsformer. Oavsett om du vill behandla pigmenteringar, åldrad hud, fet/aknebenägen hud eller torr och känslig hud så har vi peels just för dig. Låt oss hjälpa dig till en bättre hudhälsa!

Pris från: 1495 kr

Vid kur på minst tre stycken behandlingar ges 15% rabatt. 

Resultat

Vi erbjuder en rad olika peels innehållande olika typer av syror, även kombinationer av syror inriktade på specifika problem. De olika peelsen har olika koncentration av syror och varierande pH värde vilket är avgörande för vilket resultat du kan förvänta dig.

För optimalt resultat krävs en kur på 4-6 behandlingar.

_08A2862

Frågor och svar

Behandlingen börjar med en ordentlig rengöring av huden. Därefter avfettas huden med en tillhörande preep. Preppen förbereder huden samt underlättar penetrationen av själva peelen. Sedan appliceras peelen med hjälp av kompresser eller pensel. Antalet appliceringar kan variera beroende på val av peel. Vissa peels är själv neutraliserande (verknings processen avstannar automatiskt) medans andra peels behöver neutraliseras med hjälp av ett neutraliseringsspray. 

Beroende på valet av peel appliceras sedan en booster alternativt en lugnande mask.

Hela behandlingen avslutas alltid med en vårdande och skyddande crème samt spf. 

Vi har alla olika hudtyp och olika förutsättningar, beroende på status av huden och graden av problematik så kan resultatet också variera.

Generellt för kemiska peels är att det sker en exfoliering av huden (mer eller mindre beroende på peelens styrka). Exfolieringen bidrar till att huden kommer upplevas jämnare, slätare och mer balanserad.

Därefter beror  resultat på vilka syror just den valda peelen innehåller. Vissa syror jobbar aktivt på att hemma enzymer som är bidragande i en överproduktion av melanin (pigment), andra syror är mer fuktighetsgivande alternativt talg balanserande. Peeler innehållande tex. TCA är aggressivare och tränger därmed djupare ned i huden vilket ger en större stimulering av kollagen och elastin nybildning. 

 

Beroende på vilken peel som appliceras så kan en brännande/hettande känsla upplevas. Denna är dock oftast kortvarig och avtar succesivt eller då peelen neutraliseras. 

Oftast är det pH värdet samt procentsatsen av syror som är avgörande för hur mycket en peel känns. Är du torr i huden kommer du också uppleva en större brännande känsla.  

   

Hur huden reagerar efter en kemisk peel beror dels på val av peel men också vilken hudstatus du har. I de flesta fall sker en lätt fjällning dagarna efter din behandling, huden upplevs torr och lätt irriterad. 

Vid de kraftigare peelsen får man räkna med att huden flagnar. Huden kan vara röd, stram, torr och upplevas känslig och lätt svullen dagarna efter behandlingen, fjällningen kan också pågå i upp till 14 dagar.  För dig som någon gång har bränt dig ordentligt i solen så kan känslan liknas med det. 

Oavsett viken peel du gjort är det viktigt att följa eftervårds rekommendationerna som du får av din hudterapeut efter behandlingen för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. 

Vi har valt att jobba med kemiska peels från märkena iS Clinical och Mesoestetic. 

Från iS Clinical erbjuder vi PRODIGY PEEL SYSTEM består av två kemiska peels, P2 eller P3 pro. Man har kombinerat resorcinol, mjölksyra och salicylsyra med en kraftfull ”booster” för att åstadkomma en ytlig till medeldjuppeeling.

Från Mesoestetic jobbar vi bland annat med:

  • Mjölksyra peels
  • Salicylsyra peels
  • TCA
  • Melanostop tran3x (mot hyperpigmenteringar)
  • Melanoplus (för punktbehandling av hyperpigmenteringar)
  • Azelan
  • Periocular (specifikt för behandling kring ögonområdet)

 

Du får inte vara gravid eller ammande när du gör behandlingen, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

Äter du medicin mot acne så bör det gå minst 6 månader efter avslutad kur innan vi kan utföra en kemisk peel. Använder du andra retinoider så bör du avsluta dessa minst 20 dagar innan din behandling. Har du en aktiv rosacea eller en utspridd perioral dermatit bör du också undvika kraftiga behandlingar, dock kan man jobba med mildare peels när huden inte är i skov. Du bör heller inte ha gjort några andra avancerade hudvårdsbehandlingar (tex. laser eller microneedling) månaden innan din kemiska peel. Har du aktiv herpes eller andra hudinflammationer för tillfället bör du också undvika behandling. 

Efter en kemisk peeling är det viktigt att undvika solen helt i två till fyra veckor. Du ska använda en hög solskyddsfaktor tiden efter behandlingen samt under de första 24-48 timmarna undvika träning, bad och smink. 

Vi rekomenderar nästan alltid en kur på 4-6 behandlingar för bästa resultat. 

Tiden mellan behandlingarna kan variera något beroende på val av peel. Vanligtvis bör man ha en intervall på 10-14 dagar mellan men med de allra starkaste peelerna kan det behöva gå upp till 8 veckor mellan behandlingstillfällena.

 

— Inga laserbehandlingar på ansikte minst 20 dagar innan behandling med kemisk peel
— Graviditet och amning
— Starka akne mediciner eller andra retinoider
— Hyperkänslig hy
— Aktiva lokala infektioner i huden
— Aktiv herpes eller andra hudvirus
— Allergier, hudskador, inflammationer och andra hudåkommor

Vid kur på minst 4 stycken behandlingar ges 15% rabatt på ordinarie pris. 

Observera att priset per behandling kan komma att variera beroende på vilket behandlingsprogram som rekommenderas för just din hud. Behandlingsprogram samt prisbild klargörs alltid under första behandlingstillfället alt. vid en konsultation med din terapeut.

Kur priset gäller ej på andra kampanjer.