fbpx
hush-naidoo-yo01Z-9HQAw-unsplash

Konsultation för hudbesvär

Hudbesvär kan uppstå av många olika anledningar och kan ha en negativt påverkan på det dagliga livet. Vanligt förekommande tillstånd kan te.x. vara acne, rosacea eller perioral dermatit. 

Våd hudläkare kan ställa diagnos samt om behov finns även förskriva receptbelagda preparat. 

PRIS: 800kr 

Prickkontroll

Om du har hudförändringar/leverfläckar du känner dig osäker på så kan det vara ide att få dem kontrollerade av en hudläkare med hjälp av ett dermatoskop. 

PRIS: 800kr

(max 15 st förändringar per bokning)

big2.jpg
hush-naidoo-yo01Z-9HQAw-unsplash

Borttagning av estetiskt besvärande hudförändring

Har du mindre missprydande hudförändringar som du önskar ta bort så kan vi hjälpa dig med detta. Det kan te.x. vara åldersvårtor, fibrom, skintags eller nevus/leverfläckar. 

PRIS: 1500kr 

Därefter 1000kr per extra hudförändring.

Obligatorisk kontroll av förändringarna måste ske minst 48h innan borttagning. Kontrollen kostar 500kr, denna summa dras sedan av behandlingspriset vid eventuell borttagning. 

Kort info om olika hudtillstånd

Perioral dermatit:

Vad är perioral dermatit?
Perioral dermatit är en vanligt förekommande inflammatorisk hudsjukdom som karakteriseras av grupper med små knottror eller kvisslor, ibland kliande och/eller ömmande. Vanliga områden är runt näsöppningen, kring munnen och ibland även kring ögonen. Drabbar vanligen kvinnor i åldrarna 20-35 år.

Vad orsakar perioral dermatit?
Orsaken till perioral dermatit är inte helt klarlagd. Hormonella faktorer kan spela in, även användning av feta produkter/oljor eller för mycket aktiva och peelande produkter.

Hur kan man behandla perioral dermatit?
Har man lindriga besvär kan det räcka med bra hudvård som lugnar och återfuktar huden. Lider man av mer omfattande perioral dermatit är receptbelagda krämer att föredra, eventuellt även antibiotika i kapslar.

Vad är melasma?
Melasma eller kloasma som det också kan kallas är ofarliga men kosmetiskt störande pigmenteringar i ansiktet. De kännetecknas ofta av oregelbundna fläckar vanligtvis symmetriskt placerade. Drabbar oftast kvinnor som har lätt att få färg i solen (hudtyp 3 och 4).
Melasma kan vara placerad på olika nivåer i huden, epidermalt (ytligt) eller dermalt (djupt).

Vad orsakar melasma?
⁃ Ärftliga faktorer, 60% rapporterar förekomst hos familjemedlemmar.
⁃ Solning, UV-ljuset ökar pigmentproduktionen.
⁃ Hormonella faktorer tex. P-piller eller graviditet.
⁃ Vissa läkemedel.
⁃ Parfymerade hudprodukter i kombination med UV-ljus.

Hur kan man behandla melasma?
Lider du av melasma är solskyddsfaktor jätteviktigt, Spf 50 rekommenderas året runt. Det finns även avancerade hudvårdsserier på marknaden med produkter och behandlingar som bleker och hämmar melaninproduktionen. Har man mer påtagliga problem så finns även receptbelagda preparat innehållande hydroquinon och A-vitamin att tillgå.