fbpx
_08A2380

Sculptra

Med stigande ålder sker en åldersrelaterad förlust av kollagen. Det försvagar hudens inre struktur samt minskar dess elasticitet och förmåga att behålla fukt, vilket kan försämra hudkvaliteten och resultera i rynkor och slapp hud.

Sculptra® är ett FDA-godkänd preparat som består av poly-L-mjölksyra (PLLA).

Pris: 6900kr

Resultat

Sculptra® är en kollagenstimulator som kan hjälpa till att fylla på förlorat kollagen. Genom att gradvis stimulera och öka individens egen naturliga kollagenproduktion kan hudens kvalitet och fasthet återställas.

Rynkor och linjer i det behandlade området blir slätare och du får en starkare och yngre hud.

En lätt volymökning kan uppnås, men är du ute efter större volymersättning så finns det andra bättre alternativ, t.ex. hyalrunsyra-baserade fillers.

_08A2401

Frågor och svar

Behandlingen föregås alltid av en konsultation. Huden rengörs och därefter tar injektionsbehandlingen ca 1 timme allt som allt. 

Den kollagenstimulerande effekten gör att huden progressivt blir fastare och du får ett lyft i ansiktet. Rynkor och linjer i det behandlade området blir slätare och du får en starkare och yngre hud.

En lätt volymökning kan uppnås, men är du ute efter större volymersättning så finns det andra bättre alternativ, t.ex. hyalrunsyra-baserade fillers.

Bedövning ges i samband med Sculptra och utöver några stick så är behandlingen relativt smärtfri. 

Är du stick-rädd kan man även få bedövningskräm innan behandlingen.

Omedelbart efter behandlingen kan man vara lite röd och svullen i huden där man blivit behandlad.  Detta brukar lägga sig inom 1-2 dygn. Man kan få blåmärken som kan kvarstå i ca 1-2 veckor.

För att minimera risken för eventuella blåmärken rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin ca 1 vecka innan behandling. Intag av större mängder alkohol 1 vecka innan behandling bör undvikas. 

Om du är osäker på några preparat får du gärna höra av dig till oss.

Du får inte vara gravid eller ammande, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

  • Använd stödstrumpa dagtid i 3 dagar efter behandlingen.
  • Utsätt inte de behandlade områdena för sol 1 vecka efter behandlingen.
  • Avstå från hård fysisk träning i 1 vecka efter behandlingen, men promenera gärna.

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag, hudens elasticitet, ålder levnadsstil och kost.

I regel behövs det 1-3 behandlingar inom loppet av några månader med ca 6 veckors intervall. Antalet injektioner vid varje behandling varierar beroende på den grad av korrigering som behövs och den behandlingsplan din behandlare har gjort upp åt dig.

När den önskade effekten är oppnådd behöver man vanligtvis en underhållsbehandling per år.