fbpx
_08A2482

Trådar

På NO:MA jobbar vi med kollagenstimulerande PDO-trådar för att strama upp slapp hud och allmänt förbättra hudkvaliteten.

Trådar tillför ingen volym och är därför en perfekt behandlingsform för dig som inte vill göra fillers.

Resultat

En behandling med trådar kan vara den perfekta behandlingen för dig som känner att du önskar uppstramning och ett lättare lyft men inte är riktigt redo för ett kirurgiskt ingrepp.

Behandlingen kan göras i mellan- och nedre ansiktet men även under ögonen och under hakan. 

_08A9657

Frågor och svar

Inför en behandling med kollagenstimulerande trådar behöver du sitta i ca en timme med  bedövningssalva, därefter förs tunna PDO-trådar in med hjälp av tunna kanyler in under huden. Antalet trådar varierar men vid en behandling av hela ansiktet används ungefär 50 st trådar per ansiktshalva. 

Vi använder absorberbara kirurgiska sutur-trådar gjorda av ämnet Polydioxanon som förs in i/under huden för att stimulera kroppens produktion av kollagen samt elastin vilket ger en hudföryngrande effekt. Det finns olika sorters PDO-trådar för olika ändamål, vilken typ av trådar som just du  behöver bestäms under konsultationen med din behandlare.

Den uppstramande effekten uppnås successivt över de kommande 2-3 månaderna. Huden blir tightare och man uppnår därför även ett mini-lyft.

Man får bedövningssalva i området som ska behandlas innan behandlingen. Därefter brukar det inte känns så mycket. Vissa stick kan kännas men behandlingen är relativt smärtfri.

Direkt efter behandlingen är det vanligt med mild svullnad och rodnad. Svullnaden lägger sig vanligtvis inom 2-3 dagar. Det finns alltid en risk för blåmärken som kan kvarstå i 7–14 dagar.

Uppstår blåmärken får du med dig en kräm hem som påskyndar försvinnandet av blåmärken.

Innan behandlingen:

Du får inte vara gravid eller ammande, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

För att minimera risken för eventuella blåmärken rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin ca 1 vecka innan behandling. Intag av större mängder alkohol 1 vecka innan behandling bör också undvikas. 

Efter behandlingen bör du undvika följande:

  • Träning minst 24 timmar efter
  • Kraftig massage i behandlingsområdet 
  • Bastu, jacuzzi, poolbad & solarium 24 timmar efter
  • Undvik smink under de första 12 timmarna

Trådarna resorberas och försvinner helt efter ca 3 månader. Effekten vara ca 1-2 år och man kan därefter upprepa behandlingen på nytt om man önskar.