fbpx
Microneedling (SkinPen)

Microneedling med SkinPen - Behandling

Vi på NO:MA Sthlm är stolta över att kunna erbjuda microneedling med SkinPen, den första microneedlingpennan i världen som är medicinskt klassad (FDA och CE märkt). SkinPen har kliniskt testats och en microneedling med SkinPen ger mycket snabbt synbara resultat, i många fall redan efter en behandling. SkinPen har kliniska bevis för att säkert och effektivt behandla acne ärr, operations ärr, pigmenteringar samt fina linjer.  

Pris från: 2300 kr

Vid kur på minst tre behandlingar får du 15% rabatt på ord.pris.

Microneedling med SkinPen - Resultat

Behandlingen kan beskrivas som “kollageninduktionsterapi”. Genom att skapa små skador i huden med hjälp av små nålar stimuleras huden till kollagen nybildning. 

Du kan förvänta dig en jämnare hud med mindre pigmenteringar och mindre ojämnheter så som ärr och rodnader. På sikt blir även huden stramare och fina linjer mindre framträdande. 

Microneedling (SkinPen)
Sarah Madsen, Auktoriserad och CIDESCO certifierad Hudterapeut (Stockholm)

Sarah Madsen, Auktoriserad och CIDESCO certifierad Hudterapeut (Stockholm)

Sarah är auktoriserad och CIDESCO certifierad hudterapeut sedan 2010, med utbildning från bland annat Yrkeshögskolan för Hudvård & SPA i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av så väl hudvårdsbranschen som den estetiska branschen och har arbetat på spaanläggningar, estetiska kliniker samt som produktspecialist för Noscomed Medical Supply som är officiell SkinPen distributör i Skandinavien. När Sarah arbetade där så utbildade hon andra hudterapeuter och sjuksköterskor i just SkinPen.

Sarah har stort intresse och kunskap inom avancerad hudvård och resultatinriktade hudvårdsbehandlingar. Som kund hos Sarah kan du förvänta dig effektiva behandlingar men också en skön och avkopplande stund.

Vi är stolta över att på vackra Kungsholmen kunna erbjuda microneedling med SkinPen till Stockholm.

”SkinPen är ett idealiskt val för personer som snabbt vill bli av med fina linjer och rynkor, ojämn hudton, ärr efter akne, solskador eller stora porer."

- Sarah Madsen, NOMA Sthlm (Norr Mälarstrand 24, 112 20 Stockholm)

Frågor och svar

SkinPen microneedling är en kliniskt beprövad behandling som använder sig av 14 stycken tunna nålar för att skapa små mikroskopiska skador i huden. Detta stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess och ökar produktionen av kollagen och elastin, vilket resulterar i en slätare, jämnare och klarare hud. SkinPen microneedling är en icke-invasiv och snabb behandling som ger effektiva resultat. Med SkinPen skapas över 1900 Microkanaler i huden i sekunden. Behandlingen tar vanligtvis 30-60 minuter. För att uppnå optimala resultat rekommenderar vi vanligtvis en serie av tre till sex behandlingar, med 3-6 veckors mellanrum.

SkinPen Microneedling är en av de mest avancerade microneedling-behandlingarna på marknaden. SkinPen använder en unik teknik som gör att nålarna vibrerar mycket snabbt, vilket minskar obehag och ökar behandlingseffektiviteten. Apparaturen har ett avancerat kalibreringssystem vilket gör att nålarna kan ställas in på ett exakt djup. SkinPens nålar är gjorda av kirurgiskt stål och håller extremt hög kvalitet, nålarna är bland annat testade för att hålla sig vassa i upp till 80 minuters behandling. Dessutom är SkinPen utformad för att vara hygienisk och säker, vilket minskar risken för infektioner och komplikationer. SkinPen har över 90 kliniska studier i ryggen, aperturen är FDA godkänd (Food and Drug Administration i USA) samt har en medicinsk CE märkning.

Principen för microneedling är den samma oavsett apparatur. Det är nålar som skapar små skador i huden vilket stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess och det medför nybildning av kollagen och elastin. Det finns en mängd olika apparaturer/pennor på marknaden med varierande kvalitet, men de absolut största och mest erkända är märkena SkinPen och Dermapen.

Dermapen är producerad i Australien och den finns i flera olika årsmodeller varav den senaste uppdateras via en app.

SkinPen är utvecklad och producerad i USA och är den första FDA godkända pennan i världen, SkinPen har även en medicinsk CE märkning.

Vi på NO:MA Sthlm har valt att arbeta med SkinPen då vi anser att den håller högst säkerhetsprofil både för kund och terapeut att arbeta med. SkinPen är också godkänd för behandling av:

 • Acne ärr, Operations ärr, bristningar
 • Pigmenteringar i form av solskador & melsasma
 • Fina linjer och rynkor i ansikte och på hals

En microneedling-behandling med SkinPen har flera fördelar. Behandlingen är ett idealiskt val för personer med fina linjer och rynkor, ojämn hudton, ärr efter akne, solskador eller stora porer. Det här tycker vi är de främsta fördelarna med behandlingen:

 • Minskar synligheten av ärr: SkinPen Microneedling stimulerar produktionen av kollagen och elastin vilket resulterar i en slätare och jämnare hud. Detta minskar synligheten av akne ärr och ger dig en klarare hud.
 • Förbättrar hudens struktur: SkinPen Microneedling förbättrar hudens struktur och ton genom att öka produktionen av kollagen och elastin. Detta ger dig en mer ungdomlig och strålande hud.
 • Minskar porer: SkinPen Microneedling minskar storleken på porerna genom att stimulera produktionen av kollagen och elastin. Detta ger dig en jämnare och spänstigare hud.
 • Lätt återhämtning: SkinPen Microneedling är en snabb och enkel behandling som ger minimala biverkningar. Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter 24 timmar efter behandlingen.
 • Förbered din hud: Det är viktigt att förbereda din hud på rätt sätt inför din SkinPen Microneedling behandling. Vi rekommenderar att du undviker solning, vaxning och tuffare kemiska peelingar två veckor innan din behandling. Använder du hudvård med Retinol (A-vitamin) bör du göra ett uppehåll med dessa en vecka innan din SkinPen behandling.
 • Vid fillers och botox: Det går bra att utföra microneedling innan en filler eller botox behandling. Har du däremot nyligen fått en fillerbehandling bör du vänta två veckor innan du gör din microneedling. Har du fått en Botox behandling räcker det med två dagar tills du kan utföra din microneedling behandling.
 • Undvik blodförtunnande mediciner: Om du tar blodförtunnande mediciner, som aspirin, treo eller warfarin, är det viktigt att du informerar oss om detta, om möjligt undvik medicinering två dagar innan din microneedling. Det är oftast inga problem men risken för blödning under behandlingen är större.
 • Vid allergier eller liknande: Rådgör alltid med oss inför din SkinPen Microneedling behandling om du har några medicinska tillstånd eller allergier.

Behandlingen startar med en grundlig rengöring av huden. Därefter appliceras en lätt gel på huden för att ge ett bra glid under behandlingen och undvika friktion. Vanligtvis delas ansiktet in i olika segment där man behandlar klart ett område innan man går vidare till nästa. Djupet på nålarna och antal passager anpassas efter behandlings indikationen, hur tjock just din hud är samt var i ansiktet man jobbar. Efter avslutad behandling ingår två små hembehandlingsprodukter att använda de närmsta 24 timmarna. 

En behandling med SkinPen kan, som alla andra microneedling-behandlingar, kännas obehaglig och de flesta upplever en stickande känsla under behandlingen. Som alltid så är smärta högst individuellt därför är det svårt att beskriva hur pass ont det gör. De absolut flesta tycker ändå att smärtan är helt överkomlig men skulle man tycka att det är alldeles för obehagligt så finns möjligheten till bedövningscrème. Om du önskar bedövning skall du informera om detta i din bokning och skall vara på platts 30 minuter innan avsatt behandlingstid.

Efter en SkinPen behandling är huden oftast röd på grund av den inflammatoriska processen. Rodnaden kan hålla i sig i upp till 24 timmar och huden kan i vissa fall upplevas torr, känslig och lätt svullen ett par dagar efter behandlingen. I vissa fall kan även en lättre fjällning förekomma ett par dagar efter behandlingen. Denna reaktion är fullt normal och är en del av den naturliga läkningsprocessen. Det är viktigt att undvika solen ett par dagar efter behandlingen samt att följa eftervårdsrekommendationerna som du får av oss i anslutning till behandlingstillfället.

SkinPen-microneedling är en behandlingsform som ger tydliga förbättringar i så väl hudton, hudstruktur och spänst. Har du ojämnheter i huden i form av pigmenteringar, akne ärr, bristningar, stora porer eller fina linjer så är detta en behandling som kommer ge resultat. Man bör dock vara medveten om nytt kollagen tar tid för kroppen att skapa och det slutliga resultatet ses först flera veckor till månader efter en avslutad kur.

 

Man ska undvika träning, sol, bad och smink det första dygnet efter behandlingen. Man skall också endast använda de medföljande produkterna de första 24 timmarna och därefter vara extra noga med solskydd de närmsta dagarna efter behandlingen.  

Vanligtvis är man ganska röd timmarna efter behandlingen så det kan vara bra att inte planera in några viktiga aktiviteter samma dag som behandlingen.

SkinPen (microneedling) är en behandlingsform som ger tydliga förbättringar i så väl hudton, hudstruktur och spänst.

Har du ojämnheter i huden i form av pigmenteringar, akne ärr, bristningar, stora porer eller fina linjer så är detta en behandling som kommer ge resultat. 

Man bör dock vara medveten om nytt kollagen tar tid för kroppen att bilda. En viss skillnad kan ibland ses efter bara en behandling men för ett önskvärt resultat krävs flera behandlingar och det slutliga resultatet ses ofta ett par veckor efter avslutad kur.  

Det kan ta upp till 6 månader innan du ser det fullständiga resultatet av en SkinPen-behandling, eftersom det tar tid för kroppen att producera nytt kollagen och elastin. Du kan dock se en förbättring i hudens utseende redan efter några veckor. Många upplever även att huden får en ny lyster och känns mer balanserad redan veckan efter behandling.

De vanligaste biverkningarna av är rodnad, svullnad och torrhet i huden. Dessa biverkningar är normala och försvinner vanligtvis inom några dagar. Det kan också finnas en liten risk för infektion, men detta kan minskas genom att följa våra råd för eftervård.

Förbättring kan ses redan efter en behandling men om ett mer långvarigt och kraftfullt resultat önskas bör behandlingen upprepas. Rekommenderat är en kur på 3-6 behandlingar (ev. fler vid mer omfattande problem) med 3-5 veckors intervall. Vad som är avgörande för hur många behandlingar just du behöver beror på individuella förutsättningar och önskat resultat.

Vid kur ges 15% rabatt på ordinarie pris.

SkinPen microneedling är en behandling som passar de flesta oavsett hudtyp och ålder, men det kan finnas vissa kontraindikationer. 

Äter du medicin mot acne så bör det gå minst 6 månader efter avslutad kur innan du kan utföra behandlingen. Har du en aktiv rosacea eller en utspridd perioral dermatit bör du också undvika denna typ av behandling. Om du känner dig osäker så boka en kostnadsfri konsultation så kan vi tillsammans kika på om detta är rätt behandling för dig.

Det är också viktigt att undvika behandlingen om du har aktiv akne, aktiv herpes eller någon annan hudinfektion. Har du nickelallergi kan du vara känslig mot nålarna. Du får inte vara gravid eller ammande, och du måste vara fullt frisk när du kommer till oss.

Ja, en microneedling med SkinPen kan vara en effektiv behandling för att förbättra utseendet på ärr efter akne, kirurgi eller skador. Under behandlingen används små nålar för att skapa mikroskador i huden. Dessa små skador stimulerar sedan hudens naturliga läkningsprocess, vilket leder till ökad produktion av kollagen och elastin. Detta gör att huden kan reparera och regenerera sig själv på ett naturligt sätt. När kollagen och elastin produceras i huden blir den jämnare, fastare, mjukare och mer lystergivande.  

Antalet behandlingar som krävs beror på omfattningen och typen av ärr. Mindre ojämnheter kan förbättras med så lite som en behandling, medan djupare eller mer omfattande ärr kan kräva flera behandlingar.

SkinPen Microneedling kan hjälpa till att förbättra utseendet på fina linjer och rynkor, ojämn hudton så som solfläckar och melassma, ärr efter akne och stora porer.

Ja, det går bra att kombinera behandlingen med andra kosmetiska behandlingar. En av våra populäraste kombinationsbehandlingar är SkinPen & ClearLift (laser). Du kan läsa mer om våra kombinationsbehandlingar på vår bokningssida.

Det går bra att utföra sin SkinPen microneedling behandling innan sin filler eller botox behandling, här finns inga begränsningar.

Har du nyligen gjort en fillerbehandling (eller HArmonyCa) bör det gå minst 2 veckor innan du får en SkinPen behandling

Har du nyligen gjort en botox behandling räcker det med att det går 48 timmar, därefter kan du utföra din SkinPen behandling.

Välkommen på Microneedling med SkinPen hos oss på Kungsholmen i Stockholm

För att boka behandling så kan du använda bokningsknappen nedan eller ringa till oss.

tel: 08-343412