Microneedling - SkinPen

 

Genom att skapa kontrollerade mikroskador i huden med hjälp av små, små nålar stimuleras kroppens naturliga sårläkningsprocess, detta leder till en kollagen nybildning som stärker, jämnar ut och stramar upp huden. Behandlingen kan beskrivas som “kollageninduktionsterapi”. 

SkinPen är den första microneedlingpennan i världen som är medicinskt klassad (FDA och CE märkt) och som har kliniska bevis för att säkert och effektivt behandla acne ärr, operations ärr samt pigmentering så som solskador och melasma. 

Behandlingsindikationer: 

  • Huduppstramning
  • Fina linjer/ rynkor
  • Stora porer
  • Pigmenteringar
  • Acne ärr/ kirurgiska ärr 
  • Hudbristningar

Förväntat resultat:

Förbättring kan ses redan efter en behandling men om ett mer långvarigt och kraftfullare resultat önskas bör behandlingen upprepas. Rekommenderat är en kur på 3-6 behandlingar (ev. fler vid mer omfattande problem) med ca. 4 veckors intervall. Vad som är avgörande för hur många behandlingar just du behöver beror på individuella förutsättningar och önskat resultat. 

Att tänka på efter en SkinPen behandling:

Efter en SkinPen behandling är huden oftast röd på grund av den inflammatoriska processen. Rodnaden kan hålla i sig i upp till 24 timmar och huden kan i vissa fall upplevas torr, känslig och lätt svullen ett par dagar efter behandlingen. Det är viktigt att följa eftervårdsrekommendationerna som du får av din behandlare i anslutning till behandlingstillfället. 

Man bör undvika träning, sol, bad och smink det första dygnet efter behandlingen.

Pris:

SkinPen Ansikte - 2300 kr

SkinPen Ansikte & hals - 2700 kr

SkinPen Ansikte, hals, dekolletage & händer - 3200 kr

SkinPen Ansikte + PRX-T33 + mask - 3200 kr

Kur på minst 3 stycken behandlingar ger 15% rabatt på ordinarie pris.